Sport

Sport Bewegen is belangrijk vindt de gemeente Ommen Voor uw kinderen en voor uzelf. U blijft gezond en leert beter Nederlands. U leert ook veel mensen kennen. Er zijn veel sportclubs in Ommen u vindt de adressen in de gemeentegids (bladzijde 63-65). Wij hebben een paar sporten voor u uitgekozen: U kunt klikken voor informatie.

Voor kinderen uit een gezin met een laag inkomen is er een fond. Dit fonds heet Samen voor alle kinderen. Dit fonds helpt als uw kinderen naar een sportclub willen of een creatieve hobby willen doen U kunt uw kinderen ook Zwemles geven met dit geld. U kunt het geld niet zelf aanvragen. U kunt het wel vragen op school, bij Vluchtelingenwerk, Samendoen en de gemeente.

Fiets

In Nederland fietsen mensen veel. Heeft u een fiets nodig? U kunt op veel plaatsen gebruikte fietsen kopen. Vraag dit aan uw begeleider van Vluchtelingenwerk. De begeleider kan ook geld aanvragen voor een fiets voor uw kind. Ga naar de website Samen voor alle kinderen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.