De sportprijzen voor Sporttalent, Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar in de gemeente Ommen worden ieder jaar uitgereikt. Inwoners van de gemeente Ommen bepalen mede wie de winnaars worden. Om in aanmerking te komen voor één van de sportprijzen moet een sporter een aansprekende sportprestatie hebben geleverd. Dit kan een kampioenschap of promotie zijn, maar dat is niet noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld ook een individuele prestatie in relatie tot leeftijd zijn of het verloop van een totale competitie.

Nominatie sportverkiezingen van start

Vanaf 1 november 2019 kunnen inwoners van de gemeente Ommen sporters nomineren voor de volgende categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg. Om in aanmerking voor één van de sportprijzen moet er een aansprekende sportprestatie zijn geleverd in het afgelopen sportjaar 2019. Dit kan een kampioenschap of promotie zijn maar dat is niet noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld ook een individuele prestatie zijn in relatie tot leeftijd of het verloop van een totale competitie. Wie wordt de opvolger van Stefan Westenbroek, Marije Dankelman en Volco.

Breng uw nominatie uit voor de sportverkiezing

Breng uw nominatie uit voor de sportverkiezing

U kunt tot en met zondag 1 december 2019 een nominatie versturen voor de jaarlijkse verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van de gemeente Ommen. Vermeld bij uw nominatie de betreffende categorie en een duidelijke toelichting op uw nominatie, inclusief de geleverde prestatie(s).

Voorwaarden voor de nominatie:

  • Er is sprake van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie.
  • De sporters of ploegen moeten wonen of gevestigd zijn in de gemeente Ommen.
  • De sportprestatie moet zijn geleverd in de periode van 1 november 2018 en 31 oktober 2019.
  • Sporters tot 16 jaar komen in aanmerking voor de titel sporttalent.