Maak kennis met de erfcoaches in het buitengebied van gemeente Ommen

woensdag 22 april 2020 15:05

Sinds begin maart zijn Agnes Mentink en Angela Pigge de erfcoaches in het buitengebied van de gemeente Ommen. Zij helpen inwoners in het buitengebied bij het denken over de toekomst van hun erf. De erfcoach kijkt als onafhankelijke partij en intermediair samen met de eigenaren van de erven naar de keuzes waar ze voor staan.

Erfcoaches Agnes en Angela

Agnes Mentink (midden op de foto) is thuis in het buitengebied. Ze is, als jongste van tien kinderen, opgegroeid op een boerderij. Echter, het was haar man die haar leerde ervaren dat het boerenleven goed te combineren is met de rest van de samenleving. Zo besloot ze om bestuurstaken op te pakken en studies te volgen. Sinds 2006 is ze als gebiedscoördinator actief in het buitengebied. Hier kan ze haar kennis van de agrarische sector en gemeentelijke organisaties goed combineren om mensen in het buitengebied te helpen. "Als iemand vragen heeft of meer informatie wil, kan hij of zij gewoon contact opnemen. Soms is even bellen genoeg, maar we kunnen ook een afspraak maken op locatie", aldus Agnes Mentink.

Angela Pigge (links op de foto) bracht haar jeugdjaren door op een melkveehouderij in Bornerbroek. Na negen jaar gewerkt te hebben bij Oad Reizen besloot ze om samen te werken met haar vader. Ze specialiseerde zich in landelijk en agrarisch vastgoed en ging aan de slag bij Waterschap Vechtstromen. Door haar werk zag ze de ontwikkelingen die er speelden op het platteland en raakte ze ervan overtuigd dat bewoners van het buitengebied behoefte hebben aan een onafhankelijk aanspreekpunt die hen op weg helpt in al die ontwikkelingen. "In principe maakt elk gesprek het verschil: soms is één gesprek voldoende, soms volgt een heel proces. Neem contact met me op als je vragen of plannen hebt, zorgen of belemmeringen ten aanzien van je huidige situatie of ten aanzien van je toekomst." Vertelt Angela Pigge.

De erfcoaches kunnen bijvoorbeeld helpen bij keuzes over het saneren van asbestdaken, het verduurzamen van erven of het toepassen van een Rood voor Rood regeling.

Contact opnemen?

Meer informatie over de erfcoaches en hun werk is te vinden op www.erfcoaches.nu. Heeft u vragen of wilt u graag van gedachte wisselen met een van de erfcoaches? Dat kan door contact op te nemen met Agnes Mentink (via 06-20736463 of agnes@mentinkadvies.nl) of met Angela Pigge (via 06-29504886 of angela@buitenimpuls.nl).

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.