Eerste coronabesmetting gemeente Ommen

zaterdag 14 maart 2020 13:19

Vrijdag 13 maart 2020 is bekend geworden dat een inwoner van de gemeente Ommen positief getest is op het coronavirus. De inwoner bevindt zich op dit moment in isolatie en maakt het naar omstandigheden goed. Burgemeester Hans Vroomen is aan het begin van de vrijdagavond hierover geïnformeerd door GGD IJsselland. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en omgeving en neemt alle benodigde maatregelen.

Volg de aangescherpte maatregelen

Burgemeester Hans Vroomen: “Begin van de middag heb ik gesproken met de contactpersoon namens de familie. Via hem heb ik de patiënt en de mensen in de directe omgeving veel sterkte gewenst. Laten we hopen op een spoedig herstel. De besmetting in onze gemeente komt natuurlijk niet helemaal als een verassing. Het cornonavirus verspreid zich namelijk in een hoog tempo. Juist daarom is het zo belangrijk dat we allemaal de landelijke aangescherpte maatregelen opvolgen. Ik besef me heel goed dat deze maatregelen consequenties voor ons allemaal hebben. De volksgezondheid staat echter altijd bovenaan.”

Meer informatie

Op de websites van GGD IJsselland en het RIVM is veel informatie te vinden over het coronavirus. Telefonisch kunt u met al uw vragen terecht bij het landelijke informatienummer 0800-1351.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.