Voorlopige uitslag Europees Parlementsverkiezing 2019

dinsdag 28 mei 2019 09:11

Tijdens de verkiezingen in de gemeente Ommen zijn op donderdag 23 mei 2019 de leden gekozen voor het Europees Parlement. In totaal zijn op 15 stembureaus door de hele gemeente 6.771 geldige stemmen uitgebracht.

De gemeente Ommen had met de uitgebrachte stemmen een opkomst van 48,95 procent. Het CDA heeft in de gemeente Ommen de meeste stemmen. De VVD volgde op de tweede plaats waarna de SGP op de derde plek eindigde. Daarmee ging bijna de helft van de uitgebrachte stemmen naar deze partijen.

Bekijk een volledig overzicht van de voorlopige uitslagen

Via bovenstaande link kunt u de processen-verbaal N 10, de opgave N 11 en het OSV-bestand met uitslaggegevens raadplegen. De processen-verbaal liggen ook ter inzage bij de Publieksdienst in het gemeentehuis van Ommen.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.