Sallands Bachkoor wint de Cultuurprijs Ommen 2019

dinsdag 28 mei 2019 10:13
Cultuurprijs

Cultuurprijs

Het Sallands Bachkoor ontving op maandagavond 27 mei de Cultuurprijs Ommen 2019 uit handen van wethouder Ko Scheele. Met de Cultuurprijs toont de gemeente Ommen haar waardering voor individuele personen of organisaties die zich inzetten voor het culturele leven in Ommen en daarmee iets toevoegen aan de cultuurwaarde voor Ommen of behoud van cultuurwaarden die anders verloren waren gegaan. Een jury van deskundigen en inwoners van Ommen verkozen het Sallands Bachkoor tot winnaar van de prijs.

Inwoners konden de afgelopen maanden kandidaten aandragen voor de Cultuurprijs. De jury heeft uit alle aanmeldingen een selectie gemaakt van drie kandidaten. Inwoners van Ommen konden vervolgens hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden: het Sallands Bachkoor, Carbid Team Ommen en Ccoba (Culturele Commissie Bibliotheek Activiteiten). De stem van de inwoners telde even zwaar mee als de stem van de jury.

Tijdens een feestelijke avond met verschillende soorten optredens in de Carrousel werd bekend gemaakt dat het Sallands Bachkoor zich winnaar mag noemen van de Cultuurprijs Ommen 2019. Ze ontvingen een geldprijs van € 1000,-. “Het Sallands Bachkoor geeft al 40 jaar concerten op een hoog amateurniveau met professionele orkesten en gerenommeerde solisten. Een uitzonderlijke prestatie. We zijn dan ook blij de Cultuurprijs 2019 aan het koor te mogen overhandigen!”, aldus wethouder Ko Scheele.
Tijdens de prijsuitreiking waren er optredens van Dansstudio 85, muziekschool PianoForte, Nelly Armenian (piano) en Héctor Morcillo Sánchez (viool) en het Sallands Bachkoor. Er werden gedichten voorgedragen door de junior stadsdichter Lilou Kleine Staarman en stadsdichter Jannes Kuik, die deze avond zijn titel overdroeg aan de nieuwe stadsdichter Viviane Rose.

 

 

 

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.