Ontvangst dorpsplan Ommerkanaal

vrijdag 15 maart 2019 13:58

Donderdag 14 maart nam wethouder Scheele het dorpsplan Ommerkanaal van de heer Den Hoedt in ontvangst namens het Plaatselijk Belang Ommerkanaal. Onder de titel “De wereld draait door, ook in Ommerkanaal” is het dorpsplan uit 2010 actueel gemaakt. In het dorpsplan staan de wensen op het gebied van wonen, verkeer, energie, leefomgeving en school/kinderopvang. Naast de dorpsvisie ontving wethouder Scheele ook een boek met de geschiedenis over Ommerkanaal, overhandigd door de heer Kroese.

Wethouder Scheele: “Afgelopen jaren heeft Ommerkanaal als kleine kern, misschien wel juist als kleine kern, heel veel gepresteerd. Dat zie je al aan het duurzame buurthuis, maar er is veel meer. Het plan komt ook op een goed moment. De gemeente gaat dit jaar aan de slag met een nieuwe omgevingsvisie. Prima dat kernen dan al hun wensen ervoor vaststellen. Overigens gaan we natuurlijk al wel kijken of we vooruitlopend op die visie, al zaken kunnen oppakken!

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.