NLdoet in Ommen

zaterdag 16 maart 2019 19:55
Logo NLdoet

Op 15 en 16 maart heeft het Oranje Fonds NLdoet georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende event is door de samenwerking met duizenden landelijke organisaties de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook de Burgemeester en Wethouders van gemeente Ommen gingen als vrijwilliger aan de slag bij diverse projecten.

't Olde Manegepeerd
't Olde Manegepeerd vangt al sinds 1997 uitgewerkte manegepaarden op en voorziet paarden van een goede oude dag. Stichting ‘t Olde Manegepeerd heeft al jaren deelgenomen aan NLdoet en is ook dit jaar weer van de partij. Mevrouw Rika Lassche-Wezeman, oprichtster van de stichting, ontving vrijdag Burgemeester Hans Vroomen voor zijn bijdrage.

Mevrouw Lassche-Wezeman: ”We hebben de Burgemeester eerst een rondleiding gegeven door de stallen en uitgelegd wat we met de stichting willen bereiken. Naast de zorg voor de paarden werken we aan de bewustwording bij mensen en de manegehouders over het pensioneren van uitgewerkte paarden. Na deze uitleg ging de Burgemeester samen met de andere vrijwilligers aan de slag met de vrijwilligerstaken. Omdat de paarden op stal staan, moest er veel schoongemaakt worden. Samen hebben we de paarden schone stallen gegeven en zijn ze verwend met een lekkere borstelbeurt. Burgemeester Vroomen deed enthousiast mee en hij heeft ook gewoon geholpen met het uitmesten van de stallen.”

De Dante
De Dante in Ommen ,onderdeel van Stichting Baalderborg Groep, is een arbeids- en activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Wethouder Bart Jaspers Faijer zou aanvankelijk helpen met het schoonmaken van het tuinmeubilair en buitenspeelgoed. Mevrouw Sharon Kroeze, één van de begeleidsters, gaf aan dat er vanwege het slechte weer voor is gekozen om die activiteit te staken en in plaats daarvan de wethouder een rondleiding te geven.
  
Mevrouw Kroeze: “De wethouder bezocht elke groep en maakte kennis met de mensen. Hij heeft meegekeken, deelgenomen aan muziekactiviteiten en mocht voorlezen. Het was een gezellige ochtend voor hem en voor onze cliënten.” Misschien was het een mindere actieve taak dan origineel bedoeld was maar het centrum heeft nu wel de kans gehad om de wethouder te laten zien welke werkzaamheden en activiteiten zij uitvoeren.

Jongerencentrum Punt
Vrijwilligers bij Jongerencentrum Punt organiseren activiteiten voor jongeren en bieden ondersteuning en begeleiding aan jongeren met een hulpvraag. Wethouder Leo Bongers heeft zijn mouwen opgestroopt om het jongerencentrum Punt, onderdeel van Wijz Welzijn Ommen, een opknapbeurt te geven. In verband met een samenvoeging van ouderenwerk binnen het jeugdcentrum was dit nodig. Samen met de andere vrijwilligers van beide doelgroepen hebben ze met elkaar de hal en het toilet opgefrist om het voor iedereen toegankelijk te maken. Hierbij werden muren gesausd, deuren geplaatst en WC’s vernieuwd en opgeknapt.

Zorgcentrum Oldenhaghen
Het wijksteunpunt Oldenhaghen was tijdens NLdoet een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud. Zowel senioren uit de buurt als bestaande inwoners waren van harte welkom om deze middag bij te wonen. Wethouder Ko Scheele begon de middag met het planten van voorjaarsbloeiers om het plein wat meer kleur te geven. Daarna voorzag de Wethouder de gasten van een hapje en een drankje.

Wilja Reurink, wijksteunpuntcoördinator: “De wethouder mag elke week langskomen om te helpen. Hij heeft het fantastisch gedaan, net als de andere vrijwilligers. Ik ben ook erg blij met de inzet van de leerlingen van de school 'De Maat'. Dat kunnen de nieuwe zorgmedewerkers van de toekomst worden. Deze middag moest vooral een gezellige middag voor de bewoners worden. Dat is vanmiddag zeker gelukt!

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.