Gratis compost voor inwoners van de gemeente Ommen op zaterdag 30 maart

dinsdag 19 maart 2019 16:53

Compost uit uw gft-afval

De gemeente Ommen en ROVA nodigen de inwoners van Ommen uit om gratis compost op te halen tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 30 maart. Met deze actie willen wij u bedanken voor uw inspanning om het groente-, fruit- en tuinafval (gft) goed te scheiden! Alleen goed gescheiden gft-afval kan worden gerecycled tot duurzame producten zoals groen gas en compost.

Wanneer en waar?
Op zaterdag 30 maart kunt u tussen 9.00 uur en 11.00 uur compost ophalen bij ATC Ommen, Drift 2 in Ommen (op het bedrijventerrein De Rotbrink). 

Let op!

  • Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, OP=OP!
  • Maximaal twee zakken compost per voertuig.
  • Inwoners van de gemeente Ommen dienen een coupon te overhandigen. 

De coupon is te downloaden op www.ommen.nl of te vinden in OmmerNieuws.

U moet zich op de locatie kunnen identificeren als inwoner van de gemeente. Op www.rova.nl/compostdag staat alle informatie over de actie vermeld.

Het begint met afval scheiden!
Veel van ons afval bestaat uit waardevolle grondstoffen. Van glas, oud papier en plastic verpakkingen maken we bijvoorbeeld nieuw glas, nieuw papier en allerlei plastic producten. Ook gft-afval kunnen we recyclen tot nieuwe duurzame producten, zoals groen gas en compost. Maar wàt we ook maken van uw afval, het kan alleen worden gerecycled als u thuis uw afval scheidt, we hebben uw hulp dus hard nodig. 

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.