Prijzen sportverkiezing Ommen uitgereikt

donderdag 17 januari 2019 09:44

Schaatser Stefan Westenbroek is wederom uitgeroepen tot ‘Sportman van het Jaar’ in de gemeente Ommen. Dat gebeurde woensdagavond 16 januari tijdens de uitreiking van de prijzen voor de Sportverkiezing 2018. In theater Carrousel ging de titel voor ‘Sportvrouw van het jaar’ naar Triathlete Marije Dankelman.

Voor de derde keer valt Westenbroek in de prijzen voor ‘Sportman van het Jaar’.
Het afgelopen jaar heeft hij wederom niet stil gezeten want hij werd Nederlands Kampioen Supersprint (100/300 meter) en Nederlands Kampioen op de 500 meter. Hij kreeg de prijs voor ‘Sportman van het Jaar’ uitgereikt uit handen van Moniek Kleinsman.

Marije Dankelman werd ‘Sportvrouw van het Jaar. In 2018 heeft ze een indrukwekkende reeks aan resultaten geboekt, met in het bijzonder een uitzending naar het EK Triathlon in Glasgow. Dankelman kreeg haar onderscheiding uitgereikt door Jeroen Dunnewind.

Thijmen de Lange mag zich ‘Sporttalent van het Jaar’ noemen. Deze veelbelovende voetballer speelt bij Jong FC Twente. Hij ontving zijn prijs uit handen van Burgemeester Hans Vroomen.

De prijs voor de ‘Sportploeg van het Jaar’ ging naar Volco Dames 1. Met trainer Gerrit Grolleman werd het volleybalteam kampioen en kreeg een promotie naar de derde divisie. De prijs werd uitgereikt door Esther Hullegie.

"Het was weer een succesvol jaar voor de Ommense sporters en we zetten als gemeente onze sporters traditiegetrouw dan ook graag nog een keer in de schijnwerpers. Sport is een belangrijk deel van hun leven en we hopen dat het enthousiasme van deze sporters mensen inspireert om te gaan bewegen. Want: sport is gezond voor je lijf, sport leert je grenzen te verleggen en sport verbindt mensen", aldus Wethouder Ko Scheele.

Einduitslag

 

Sportman van het Jaar

1. Stefan Westenbroek Schaatsen

2. Peter Schulting         Wielrennen

3. Nick Marsman         Atletiek

 

Sportvrouw van het Jaar

1. Marije Dankelman        Triathlon

2. Amy von Piekartz         Dog frisbee

3. Yvonne Meijer         Atletiek

 

Sportploeg van het Jaar

1. Volco Dames 1         Volleybal

2. Springselectie Junior Energy Gym Ommen Turnen

3. Scholle 5                  Biljarten

 

Sporttalent van het Jaar

1. Thijmen de Lange        Voetbal

2. Lindy Zandman           Sambo

3. Gijs Winters                   BMX

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.