Stemmen voor Vrijwilligerspluim 2018 van start

maandag 19 november 2018 07:00

Iedere inwoner van Ommen kan vanaf 19 november een stem uitbrengen op een van de genomineerden voor de Vrijwilligerspluim 2018. Met drie genomineerden in de categorie 'groepen' en drie genomineerden in de categorie 'personen' gaat de spannende strijd om de befaamde Vrijwilligerspluim van start.

De prijs wordt jaarlijks door de gemeente Ommen uitgereikt aan vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. Op vrijdag 7 december 2018 overhandigt wethouder Bart Jaspers Faijer de pluimen aan de winnaars.

Inwoners van Ommen konden de afgelopen zes weken groepen en personen aanmelden voor de Vrijwilligerspluim 2018. Uit de in totaal 45 aanmeldingen heeft een kundige jury zes genomineerden geselecteerd, waarvan drie genomineerden in de categorie 'groepen' en drie genomineerden in de categorie 'personen'. De inwoners van Ommen bepalen uiteindelijk wie de Vrijwilligerspluim 2018 in ontvangst mogen nemen.

Stemmen
Vanaf 19 november 2018 is het mogelijk voor alle inwoners van Ommen een stem uit te brengen op de favoriete vrijwilligers. Dit kan op www.ommen.nl/vrijwilligerspluim. Stemmen kan tot maandag 3 december 2018.

Genomineerden categorie 'personen'

  • Hendrikus Boerman is vrijwilliger bij Volco Volleybal in Ommen. Hij is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van nieuwe scheidsrechters en ook zelf actief als scheidsrechter. Daarnaast is Hendrikus bestuurslid en beheerder van de kantine, hij draait zijn vaste bardienst op donderdagavond en ook bij toernooien en evenementen draait hij bardienst.
  • Roelien Martens heeft veel betekend voor het welslagen van de Ommer Bachdag. Twee jaar lang dacht zij mee als lid van het organisatiecomitĂ©. Daarnaast deed ze veel moeite om sponsorgelden binnen te halen, met groot succes! Ook zorgde ze voor publiciteit in de vorm van filmopnames, waarvan ze ook het editen voor haar rekening nam.
  • Jan Warmelink is op verschillende terreinen actief als vrijwilliger. Onder andere bij de buurtvereniging Rond de Regge, als mantelzorger van zijn ouders, als Sinterklaas voor verschillende verenigingen, allesregelaar bij jeugd en senioren VV OZC, als bestuurslid, chauffeur en planner van Buurtbus Vilsteren. Daarnaast is hij actief bij Oldenhaghen, Nijenhaghen en het Vlierhuis.

Genomineerden categorie 'groepen'

  • Leiders en elftal G-voetbal Ommen. De vrijwilligers zetten zich in zodat spelers die als gevolg van een geestelijke of lichamelijke beperking niet of moeilijk mee kunnen komen in het reguliere voetbal, toch kunnen voetballen.
  • Vrijwilligers Sociaal EetcafĂ© verzorgen al vijftien jaar iedere veertien dagen een maaltijd voor mensen die alleen zijn. Voor de deelnemers een mogelijkheid om samen met anderen te eten en altijd weer een feest om te gaan.
  • Vrijwilligers Sociaal Ontmoetingscentrum. Een groep van 8 vrijwilligers heeft zich met hart en ziel ingezet om van het inloophuis binnen een paar maanden een bijzondere en mooie warme plek te maken. Met als resultaat dat al veel bezoekers de weg naar het inloophuis hebben gevonden.

De Vrijwilligerspluim
De pluim is in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in gemeente Ommen in de spotlights te zetten. Hij staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente Ommen voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Ommer samenleving.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.