Mantelzorgers aan het woord

vrijdag 09 november 2018 13:47

Bent u mantelzorger? Dan zijn wij op zoek naar u! Wij willen graag met u in gesprek over de ondersteuning die u nodig heeft om de zorg voor uw naaste vol te kunnen houden. Daarvoor organiseert het mantelzorgnetwerk binnen de gemeente Ommen een bijeenkomst op dinsdag 27 november 2018 vanaf 19.30 uur in de Kern in Ommen.

Tijdens deze bijeenkomst kunt u als mantelzorger uw verhaal vertellen. Vanuit uw kennis en ervaring kunt u aangeven wat u nodig heeft om uw mantelzorgrol uit te oefenen. Op welke onderdelen u ondersteund zou willen worden en hoe die ondersteuning er dan uit zou moeten zien. 

Professionals
In onze participatiesamenleving wordt een steeds groter beroep gedaan op mantelzorgers. De druk op u als mantelzorger neemt daardoor toe met het risico van overbelasting. Overbelasting willen we voorkomen.

Op basis van uw inbreng wil het mantelzorgnetwerk, in samenwerking met u als mantelzorger, de ondersteuning ontwikkelen die nodig is. Daarom zullen tijdens de bijeenkomst professionals van verschillende organisaties ook aanwezig zijn om naar u te luisteren. 

Ambities
De bijeenkomst met mantelzorgers en het netwerk vloeit voort uit het beleid dat eind 2017 door de gemeente Ommen is vastgesteld met betrekking tot mantelzorgondersteuning. Op basis van het Mezzo-onderzoek onder mantelzorgers werden in de notitie 'Mantelzorg doe je samen!' een vijftal ambities benoemd voor 2018-2019.

In de bijeenkomsten willen we samen met mantelzorgers invulling geven aan deze ambities. In overleg met hen bepalen we de agenda voor het komende jaar.

Aanmelden
Mantelzorgers die deze avond bij willen wonen, kunnen zich aanmelden via het e-mailadres mantelzorgommen@gmail.com of telefonisch bij Jeannette Donken op 06 237 764 28.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.