Koninklijke Onderscheiding voororganist Van Pijkeren

maandag 01 oktober 2018 07:50

De heer Henk van Pijkeren uit Ommen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zaterdag 29 september 2018 de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Hans Vroomen.

De heer Van Pijkeren heeft zich 65 jaar lang ingezet als kerkorganist. Hij begon op vijftienjarige leeftijd voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Zwolle. Later werd hij organist voor de Opstandingskerk en de Koningskerk, ook in Zwolle. Ook begeleidde de heer Van Pijkeren de afgelopen 65 jaar vele rouw- en trouwdiensten.

De heer Van Pijkeren was lid van de Gereformeerde Organisten Vereniging (tegenwoordig bekend als de Koninklijke Vereniging voor Organisten en Kerkmusici), van 1998 tot 2008 was hij secretaris voor de GOV Kring Zwolle. De heer Van Pijkeren verzorgde ook vele jaren de muziek bij de wekelijkse lunchpauzediensten in de Plantagekerk in Zwolle en bij vieringen in de Zwolse gevangenis.

Jubileum
Vijf jaar lang verzorgde hij als vrijwilliger de weeksluiting in verzorgingshuis De Esdoorn in Zwolle. Naast zijn activiteiten als organist was de heer Van Pijkeren ook een aantal jaren ouderling voor de Koningskerk in Zwolle-Zuid. Vanwege zijn jarenlange staat van dienst als organist werd de heer Van Pijkeren ook vaak om advies gevraagd bij het bouwen en restaureren van orgels.

Voor zijn langdurige inzet voor de samenleving is de heer Henk van Pijkeren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens een verrassingsfeest voor zijn tachtigste verjaardag, waarbij ook zijn 65-jarig jubileum als kerkorganist werd gevierd.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.