Informatiebijeenkomst Lang zult u wonen in Lemele op 10 oktober

dinsdag 02 oktober 2018 11:09

We worden het liefst oud in het huis en de buurt waar we al jaren wonen. Maar kan dat ook? Waar moet u rekening mee houden in uw woon- en leefomgeving om ook in de toekomst veilig en comfortabel te blijven wonen?

Deze onderwerpen staan centraal op de informatiebijeenkomst Lang zult u wonen in Dorpshuis de Schakel in Lemele op woensdagavond 10 oktober. De bijeenkomst start om 19.30 uur en wordt georganiseerd door de gemeente Ommen in samenwerking met Lang zult u wonen en Plaatselijk Belang Lemele.

Woning aanpassen: de ervaringen van Lammie Hallink
Wat komt er eigenlijk kijken bij het aanpassen van een woning. En wat levert het op? Adri van Dulst van Plaatselijk Belang Lemele vraagt het aan Lammie Hallink. Zij ging met haar woning aan de slag en deelt haar persoonlijke ervaringen. Hans Engelbertink, bouwkundig adviseur van Lang zult u wonen, geeft vervolgens praktische tips en adviezen waarmee ook u aan de slag kunt. Hij legt per ruimte in huis uit waar u op moet letten als het gaat om veiligheid en comfort en wat u mogelijk kunt verbeteren voor uzelf en uw naasten. Dat hoeven niet altijd ingrijpende verbouwingen te zijn, vaak kan de veiligheid al verhoogd worden met kleine aanpassingen of het veranderen van de inrichting.

Voor wie?
De informatiebijeenkomst Lang zult u wonen in Dorpshuis de Schakel in Lemele is gratis te bezoeken en is ook toegankelijk voor mensen buiten Lemele. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich wil laten informeren over de mogelijkheden om prettig en veilig te (blijven) wonen. U bent ook van harte welkom als u vragen heeft over de woonsituatie van uw ouders of naasten. U hoeft zich vooraf niet aan te melden om de bijeenkomst te bezoeken. De bijeenkomst start woensdag 10 oktober om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.