Workshop voor vrijwilligers: 'Signaleren van eenzaamheid'

dinsdag 11 september 2018 08:53

Van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober is het de Nationale Week tegen Eenzaamheid. Daarom organiseert het Vrijwilligerssteunpunt Ommen in samenwerking met Coalitie Erbij en Wijz Welzijn Ommen op woensdag 3 oktober 2018 een workshop voor vrijwilligers in de gemeente Ommen. De workshop begint om 19.30 uur en vindt plaats in de foyer van de Carrousel.

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan 1 miljoen mensen voelen zich eenzaam. Tijdens het werk als vrijwilliger kom je in aanraking met mensen, waarvan je vermoedt dat zij eenzaam zijn. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Is eenzaamheid voor iedereen hetzelfde? Is eenzaamheid te signaleren? En hoe kunnen we eenzaamheid aanpakken? Dat komt aan bod in de workshop 'Signaleren van Eenzaamheid'.

Willie Oldengarm verzorgt namens Coalitie Erbij deze avond. In de workshop wordt informatie gegeven rond het thema eenzaamheid, wordt aan de hand van voorbeelden de praktijk van vrijwilligers ingedoken en is er ruimte voor onderlinge uitwisseling. Doel van deze interactieve workshop is inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid en van elkaar te leren hoe eenzaamheid als vrijwilliger gesignaleerd en aangepakt kan worden.

Aanmelden met vermelding van het aantal personen, kan tot 1 oktober via vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl. Deelname aan de workshop is gratis.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.