Stoptober: weg met die sigaretten!

woensdag 26 september 2018 10:31

In de maand oktober worden rokers in heel Nederland met de actie Stoptober opgeroepen 28 dagen niet te roken. Dat is het begin van een gezonder leven. Na 28 dagen niet roken is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

Ook in het Vechtdal is er volop aandacht voor Stoptober vanuit het samenwerkingsverband Vitaal Vechtdal. Maandag 1 oktober begint de actieweek Stoppen met Roken in het Vechtdal, in nauwe samenwerking met het onderwijs, gemeenten, werkgevers, huisartsen en zorgverleners om de inwoners te stimuleren  te stoppen met roken.

Op maandag 1 oktober is de cursus ‘Ik Stop Ermee’ in De Carrousel Ommen. Tijdens de cursus van 18.00 tot 22.30 uur wordt geleerd hoe je kunt stoppen met roken zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen.

Wil jij ook stoppen met roken? Meld je aan voor de cursus of kijk naar andere activiteiten die deze week plaatsvinden: www.vitaalvechtdal.nl/aanmelden. Of maak een afspraak met je huisarts voor hulp.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.