Militaire oefeningen in de gemeente Ommen

dinsdag 18 september 2018 08:43

In de gemeente Ommen worden tussen 24 en 28 september twee militaire oefeningen gehouden.

Tussen het militaire oefenterrein bij Havelte en Lochem wordt van 26 tot en met 28 september een exfiltratie-oefening gehouden. Hierbij verplaatsen de militairen zich te voet vanuit Havelte via Ommen naar omgeving Lochem. De militairen verplaatsen zich bij deze oefening bewapend door het gebied. Er wordt echter geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Van 24 tot en met 28 september beoefent het 11 Pantser Genie Bataljon in de gemeente Ommen het doorzoeken van gebouwen en locaties (search). Dit gebeurt in de kantine van motorclub Salland, aan de Korteveldseweg in Lemele. Er wordt geoefend van 08.00 tot uiterlijk 18.00 uur. De militairen zijn niet bewapend.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.