Wegafsluiting N36

woensdag 08 augustus 2018 13:03

Rijkswaterstaat is op maandag 2 juli gestart met werkzaamheden aan de N36 om deze verkeersveiliger in te richten. Tussen maandag 13 augustus 05.00 uur tot en met maandag 3 september 06.00 uur wordt de N36 tussen Westerhaar (N341) en kruispunt Mariënberg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 30 minuten.

Tijdens de werkzaamheden wordt over de hele N36 ribbelmarkering aangebracht en wordt het asfalt vernieuwd. Daarnaast wordt over een lengte van zestien kilometer de N36 aan beide zijden verbreed. In week 34 worden in 4 nachtelijke uren werkzaamheden uitgevoerd op het gedeelte N36 van kruispunt Mariënberg tot rotonde “Witte Paal”. Deze werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van wegmarkering en glasbollen in het wegdek.

Omleidingsroutes
Het verkeer uit Almelo richting Ommen wordt omgeleid via de A35-N35-N348 ‐N48-N36 en vice versa. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroute aan. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd van ongeveer dertig minuten. Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren door de aanwijzingen op te volgen en de snelheidslimiet te respecteren.

Veiligheidsmaatregelen
Rijkswaterstaat neemt extra veiligheidsmaatregelen op de N36, zodat een auto als die uit koers raakt weer veilig terug kan komen op de N36. Zo wordt over een lengte van 16 kilometer de weg aan beide zijden verbreed. Daarnaast wordt ribbelmarkering aangebracht.

Meer informatie?
Kijk op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden, download de app Rijkswaterstaat Actueel of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat via het gratis telefoonnummer 0800 80 02.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.