Onderzoek naar schade gebouwen langs kanaal Almelo-De Haandrik

Tussen 2011 en 2017 zijn werkzaamheden uitgevoerd aan het kanaal Almelo-De Haandrik. Hiermee is het kanaal geschikt gemaakt voor zwaardere scheepvaart. Na de werkzaamheden ontving provincie Overijssel meldingen van schade aan gebouwen langs het kanaal. Ook woningen in Beerzerveld, gemeente Ommen, zijn beschadigd.

Provincie Overijssel heeft de oorzaak van de schade laten onderzoeken. De onderzoeksresultaten zijn 26 mei 2020 beschikbaar gesteld.

Onderzoek beschikbaar

Het volledige onderzoeksrapport en het advies van de onafhankelijke adviescommissie zijn digitaal beschikbaar. Via de volgende link treft u alle informatie aan: onderzoekalmelodehaandrik.nl 

Presentatie rapport onderzoeksresultaten bekijken

De presentatie van het onderzoeksrapport is op 26 mei 2020 live uitgezonden via internet. Via de link https://youtu.be/E6SAbQ-9zGM kunt u de uitzending terugkijken.

Lees ook het persbericht over de publicatie van het schaderapport

Onderzoek naar schade aan panden langs Kanaal Almelo de Haandrik

Provincie Overijssel liet begin 2020 onderzoek doen naar de schade, die is veroorzaakt aan een aantal panden langs het Kanaal Almelo de Haandrik. 

Alle informatie over het onderzoek, de resultaten en de vervolgstappen zijn te vinden op: https://www.overijssel.nl/onderwerpen/verkeer-wegen/varen-overijssel/kanaal-almelo/