NL Doet

NL Doet is een landelijke actie waarbij twee dagen de schijnwerpers op de vrijwillige inzet wordt gericht. Dat is goed voor het imago van vrijwilligerswerk; bevordert de maatschappelijke inzet van bewoners, bedrijven en organisaties en leidt ieder jaar tot een toename van het aantal vrijwilligers.

Tijdens NL Doet steken werknemers uit het bedrijfsleven en verschillende maatschappelijke organisaties als vrijwilliger de handen uit de mouwen. Ook de gemeente Ommen, waaronder collegeleden, nemen jaarlijks aan deze actie deel.

De werkzaamheden zijn heel verschillend, in het ene geval wordt bij een alleenstaande ouder de kamer behangen, in het andere geval krijgen de speelvoorzieningen in een speeltuin een onderhoudsbeurt of wordt een voorleesmiddag georganiseerd in een verzorgingstehuis.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.