VOOR ELKAAR!

Om te voorkomen dat inwoners in de schuldhulpverlening terecht komen, zoekt de gemeente Ommen inwoners met beginnende betalingsachterstanden actief op. Vervolgens wordt samen gekeken naar een manier om weer overzicht in hun financiƫn krijgen.

Om tijdige hulp bij betalingsproblemen te bieden, is het project Voor Elkaar! opgestart. Hierin werkt de gemeente Ommen samen met:

  • Gemeente Hardenberg
  • Vechtdal Wonen (fusiecorporatie Beter Wonen Vechtdal en De Veste)
  • Zilveren Kruis
  • Vitens

Deze organisaties maken bij de gemeente melding van beginnende betalingsachterstanden. Een consulent van het team Voor Elkaar! gaat hierna op huisbezoek bij deze inwoner. Samen met de inwoner wordt gekeken wat nodig is om de financiĆ«n weer onder controle te krijgen.  

Uitwisseling gegevens

Over de uitwisseling van gegevens tussen de samenwerkende organisaties zijn goede afspraken gemaakt. Alleen noodzakelijke gegevens worden op een veilige manier gedeeld. De gegevens zijn alleen zichtbaar voor de consulenten van het team Voor Elkaar!

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.