Ondersteuning bij laag inkomen

Kinderen en volwassenen die sociale, sociaal-culturele, sportieve of educatieve activiteiten niet zelf kunnen betalen, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het Participatiefonds, of het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel.

Bekijk hieronder een overzicht van beschikbare regelingen in de gemeente Ommen.

Collectieve zorgverzekering

Via deze collectieve zorgverzekering van de gemeente profiteert u van een uitgebreide dekking en ontvangt u een korting op de premie.

Participatiefonds

Kinderen en volwassenen die sociale, sociaal-culturele, sportieve of educatieve activiteiten niet zelf kunnen betalen, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten uit het Participatiefonds.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel

Kinderen in de gemeente Ommen die door geldgebrek thuis niet kunnen meedoen aan culturele of sportieve activiteiten, kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel. Het fonds is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. En voor een zwemles al vanaf 5 jaar.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.