Ondersteuning bij laag inkomen

Kinderen en volwassenen die sociale, sociaal-culturele, sportieve of educatieve activiteiten niet zelf kunnen betalen, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het Participatiefonds, of uit Sam& Overijssel.

Bekijk hieronder een overzicht van beschikbare regelingen in de gemeente Ommen.

Collectieve zorgverzekering

Via deze collectieve zorgverzekering van de gemeente profiteert u van een uitgebreide dekking en ontvangt u een korting op de premie.

Participatiefonds

Volwassenen die sociale, sociaal-culturele, sportieve of educatieve activiteiten niet zelf kunnen betalen, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten uit het Participatiefonds.

Sam& Overijssel

Kinderen van 0-21 jaar in de gemeente Ommen die door geldgebrek thuis voorzieningen nodig hebben op het gebied van school, sport, cultuur, vrije tijd en verjaardag en overige opties kunnen beroep doen op Sam& Overijssel. De gemeente vergoedt hierin voor sport, cultuur en school voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. En voor een zwemles al vanaf 5 jaar. De overige voorzieningen komen uit landelijke stichtingen waarmee samengewerkt wordt. 

Afspraak maken

Het is mogelijk om online een afspraak te maken met de gemeente. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0529.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.