Bijstandsuitkering aanvragen

Als u geen of onvoldoende inkomsten heeft om in uw levensonderhoud te voorzien, kunt u een beroep doen op een bijstandsuitkering. De regels om hiervoor in aanmerking te komen, liggen vast in de Participatiewet.

Op grond van de Participatiewet mag en moet een gemeente er vanuit gaan dat iemand er alles aan doet om in zijn eigen onderhoud te voorzien. Dit betekent onder meer dat werkzoekenden ook werk moeten accepteren dat niet altijd past bij hun opleiding en ervaring. Ook lager of minder betaald werk of vrijwilligerswerk kan als passend worden gezien.

Wilt u weten of u mogelijk recht heeft op een bijstandsuitkering? Doe dan de bijstandscheck via onderstaande digitale vragenlijst. Als u gebruik maakt van uw DigiD wordt een aantal gegevens vooraf automatisch ingevuld.

Let op: met de bijstandscheck kunt u controleren of u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering. U dient door deze bijstandscheck geen aanvraag in.

Naar de digitale vragenlijst (met DigiD)
Naar de digitale vragenlijst (zonder DigiD)

Het aanvragen van een bijstandsuitkering kunt u doen via de website www.werk.nl.

Meer informatie

Meer informatie over het aanvragen van een bijstandsuitkering of IOAW kunt u lezen op de website Werk.nl.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Ommen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.