Te huur: Het Laar 2-3

Klik om te vergroten

De gemeente Ommen biedt per direct te huur aan de gehele bovenverdieping van Huize Het Laar als kantoorruimte en het voormalige koetshuis als bedrijfswoning aan Het Laar 3. De bovenste verdieping van Het Laar en het voormalige koetshuis worden alleen in combinatie verhuurd.

De landgoederen langs de Vecht zijn een mooi voorbeeld van de pracht en praal die de vroegere adel tentoonspreidde. Op de plek waar de Regge en de Vecht samenkomen ligt landgoed Het Laar. Zowel Huis Het Laar, het voormalige koetshuis als woning en het omliggende landgoed zijn aangewezen als Rijksmonument. De bedrijfswoning en het monumentale landhuis zijn omsloten door een gracht voorzien met toegangsweg gelegen in het bos/park en een hertenkamp. Bijzonder aan het naastgelegen park van Huize Het Laar is dat er een mix van verschillende landschapsstijlen aanwezig is. Huize Het Laar en de bedrijfswoning liggen op loopafstand van het station (700 m) en nabij het centrum.

Praktische informatie

Kantoorruimte
Huize Het Laar werd omstreeks 1740 op de huidige plek gebouwd. In 1850 werd het huis een etage rijker en aan de noordkant werd een vleugel aan het huis gebouwd. Het geheel is rond 1999 gerestaureerd en gemoderniseerd.

De bovenste verdieping van Het Laar bestaat uit vier kantoorruimten (circa 32 m2 per ruimte), twee vergaderruimten (circa 25 m2), keuken (circa 15 m2), toilet en een berging (circa 6 m2). De verdieping is bereikbaar via de zij-ingang. De oppervlakte van de bovenste verdieping van Huize Het Laar is circa 258m² (BVO). Naast de ingang is voldoende parkeergelegenheid.

Vanuit de bestemming is het gebruik mogelijk als kantoor of gebruik voor levensbeschouwelijke organisaties, onderwijs, gezondheidszorg, veterinaire diensten en welzijnszorg alsmede uitvaartverzorging, sport, openbare orde, veiligheid en daarmee gelijk te stellen sectoren.

Bedrijfswoning/Voormalige koetswoning
Deze vrijstaande woning met een totale inhoud van 968 m³ is in 1843 gebouwd. Tot 1923 was dit een onderkomen voor koetsen en paarden. In dat jaar is het huis verbouwd tot chauffeurswoning met garage. In 1987 werd deze woning geheel gerenoveerd. De woning beschikt over een moderne keuken, bijkeuken, woonkamer en op verdieping vijf slaapkamers en een badkamer. Daarnaast is aansluitend aan de keuken een hal met doorloop naar een multifunctionele ruimte (voormalige koetsenstalling /ca. 60 m²). De woning wordt verwarmd d.m.v. centrale verwarming (HR). Naast het gebruik als bedrijfswoning is het gebruik voor een aan-huis-gebonden beroep mogelijk als het ruimtebeslag hiervan minder is dan <100 m².

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in deze unieke kans op een mooi landgoed? Neem voor meer informatie contact op met Bianca van de Velde van het team Gebouwen en Gronden. Dat kan per e-mail via bianca.vandevelde@ommen-hardenberg.nl of telefonisch op 14 0529. Bianca is werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag.

Voor gegadigden is er op donderdag 1 november 2018 van 14.00 tot 16.00 uur de gelegenheid de woning en het landhuis te bezichtigen na aanmelding via
bianca.vandevelde@ommen-hardenberg.nl

De gezamenlijke huurprijs bedraagt € 3.500,00 per maand exclusief BTW. De maandelijkse kosten energie, water en gemeentelijke belastingen komen voor eigen rekening.

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Plattegrond bovenste verdieping Huize Het Laar PDF142 KBDownload
Plattegrond bedrijfswoning PDF1,09 MBDownload

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.