Prairie Gardens

Klik om te vergrotenPrairie Garden in Ommen

Op verschillende plekken in het centrum van Ommen zijn Prairie Gardens met vaste planten en grassen gerealiseerd. Bij een Prairie Garden staan op ieder moment van het jaar andere planten in bloei. U vindt deze Prairie Gardens op het kruispunt Prinses Julianastraat, Varsenerdijk, voormalige N34, de T- splitsing Zwolseweg en Stationsweg en op de Markt in Ommen.

De plantvakken bestaan uit een combinatie van sterke vaste planten en siergrassen in verschillende voorgeschreven bloemkleuren, bloemvormen, groeiwijzen en groeihoogten. De siergrassen vormen het geraamte van de beplanting en zijn vooral tijdens de winterperiode goed waarneembaar. In de andere perioden bloeien er steeds andere bloemen en verandert de aanblik dus constant.

De filosofie achter de beplanting is dat het buitengebied met haar bloeiende kruiden en bolle akkers de stad wordt binnen gehaald. Op termijn wordt een structuur gerealiseerd van plantvakken met vaste planten, die u tot diep in het centrum van Ommen 'meeneemt en verwelkomt'.

Aanplanting
De beplanting is aangeplant op een goede ondergrond in een laagdikte van minimaal zestig centimeter. Na aanplant is een laag aangebracht van lavakorrels in een laagdikte van acht centimeter. Deze laag zorgt voor het tegengaan van onkruidgroei en voorkomt het uitdrogen van de bodem. Hierdoor kunnen de planten over vocht blijven beschikken.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.