Onkruidbestrijding

Bij het onderhoud van de openbare ruimte van de gemeente Ommen hoort ook onkruidbestrijding op stoepen en wegen. Aannemer DonkerGroen uit Hoogeveen voert de onkruidbestrijding uit voor de gemeente.

Zo lang onkruid binnen bepaalde normen blijft, mag het aanwezig zijn.

Het is verboden om onkruid (preventief) chemisch te bestrijden. Onkruid kan dus pas bestreden worden als het zichtbaar aanwezig is. Na de bestrijding wordt het geleidelijk door de natuur afgebroken.

Bestrijdingsmethoden
De gemeente Ommen gebruikt een combinatie van hete lucht en afmaaien om onkruid te bestrijden. Het afmaaien van onkruid gebeurt vooral op moeilijk bereikbare plekken, zoals onder zitmeubilair, rondom lichtmasten in de trottoirs en rondom afvalbakken. Het maaisel mag blijven liggen als het binnen de gestelde norm blijft.

De gemeente Ommen werkt bewust aan een schoner en veiliger milieu, door het gebruik van hete lucht en afmaaien als bestrijdingsmethoden.

Bekijk een overzicht met veelgestelde vragen

Kwaliteit
De verhardingen in de gemeente Ommen worden onderhouden volgens het Kwaliteitsboek Openbare Ruimte (editie 2010) en in het algemeen geldt dat kwaliteitsbeeld B of 'Basis' wordt gehanteerd.

Uitzondering hierop vormen alle begraafplaatsen en het centrum van Ommen. Voor deze locaties geldt het kwaliteitsbeeld A of 'Hoog'.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.