Maak van uw straat een Kinderstraat

Als u uw kinderen de ruimte wilt geven om te spelen, kunt u van uw straat een Kinderstraat maken. Minimaal vier keer per jaar kunt u dan uw straat afsluiten voor verkeer.

Met het instellen van een Kinderstraat wil de gemeente kinderen de ruimte geven om vlakbij huis veilig en zorgeloos te kunnen spelen. Door middel van een subsidie van de provincie Overijssel kunnen in 2013 en 2014 in totaal 10 Kinderstraten worden gerealiseerd in Hardenberg en Ommen.

Voor het gebruik van een Kinderstraat kan een deel van de straat minimaal vier keer per jaar voor een paar uur worden afgesloten voor het verkeer. In de straat kan dan ook niet worden geparkeerd. De woningen in de straat blijven wel gewoon bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Aanvragen

U kunt kosteloos een aanvraag indienen voor een Kinderstraat. U kunt ook eerst contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 0523 289 261. Als er subsidie beschikbaar is om uw aanvraag goed te keuren, volgt een gesprek met de gemeente.

Tijdens dit gesprek worden de voorwaarden met u besproken. Hierna wordt bepaald of uw straat een Kinderstraat kan worden.

Activiteiten

U richt zelf uw Kinderstraat in. Zo bepaalt u, in overleg met de gemeente, welke dagen de Kinderstraat actief is en welke activiteiten er tijdens deze dagen worden gehouden.

De gemeente kan u hierbij op de volgende manieren ondersteunen:

  • Aanleveren hekken om de straat af te sluiten;
  • Aanleveren kinderstraatbord;
  • Beschikbaar stellen van promotiemateriaal;
  • Beschikbaar stellen van een klein activiteitenbudget.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.