Kavelreserveringsregeling

U wilt de financiering rond krijgen en kijken of uw bouwplan op de kavel past? De gemeente houdt de kavel tegen een optievergoeding voor u beschikbaar.

Als u interesse hebt in een kavel, kunt u contact opnemen met het Woonteam van de gemeente Ommen om de mogelijkheden voor de betreffende kavel te bespreken. Vervolgens kunt u een kavel reserveren. Na reservering hebt u nu zes maanden de tijd om te kijken of u de financiering rond kunt krijgen en of het door u gewenste bouwplan op de kavel past.

Tijdens deze reserveringsperiode wordt de kavel door de gemeente voor u beschikbaar gehouden. Aan deze reserveringsperiode zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie hierover op de site bij het verkoopbeleid van betreffend plan.

Verlengen
Als u na deze reserveringsperiode van zes maanden nog steeds interesse in de kavel hebt en als u wilt dat de gemeente de kavel nog steeds voor u beschikbaar houdt, kunt u tegen betaling de periode met een half jaar verlengen.

Wanneer de kavel niet binnen 12 maanden na reservering door u wordt afgenomen, vervalt de reservering en is de gemeente vrij om de kavel aan een ander te verkopen. Er vindt geen restitutie plaats. Bij aankoop van de kavel, wordt het reserveringsbedrag verrekend.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.