Ommen

In de gemeente Ommen zijn op dit moment kavels beschikbaar, of komen op een later moment kavels beschikbaar voor de onderstaande gebieden.

De Vlierlanden

De gemeente Ommen ontwikkelt ten oosten van Ommen de woonwijk De Vlierlanden, op de rand van het landelijk gebied. De nieuwe woonwijk in Ommen-Oost wordt gerealiseerd in een gebied waar het buitenleven centraal staat. Het is hier gezellig in deze vrolijke, sierlijke omgeving waar een mix van jong en oud samenleeft.

De Vlierlanden bestaat uit zes woonsferen:

  • De Vlierbrink
  • De Vliergaard
  • Het Vlierbos
  • De Vlierakker
  • De Vliererven
  • Boerenerven

Het deelplan Boerenerven is op dit moment in de verkoop. De laatste fase van de Vlierbrink volgt later dit jaar. Van de overige woonsferen is het tijdspad nog niet vastgesteld.

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Verkavelingsplan Vlierlanden Deelplan 1C PDF401 KBDownload

Woonsfeer Boerenerven

Meer informatie volgt op een later moment. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Woonteam van de gemeente Ommen via het telefoonnummer 14 0529, of e-mailadres woonteam@ommen.nl.
Bekijk een overzicht van beschikbare kavels op de digitale kavelkaart.

Lees meer over Boerenerven

Woonsfeer Vlierbrink

De Vlierbrink heeft een echte dorps en in de tijd gegroeide uitstraling met alle typen woningen. De kern van het wooncluster wordt gekarakteriseerd door de centraal gelegen brink, de hoofdontsluiting Vlierendreef met daarlangs laanbeplanting en de groene aders die tot diep in de kern doordringen.
Bekijk een overzicht van beschikbare kavels op de digitale kavelkaart.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een kavel, neem dan contact op met het Woonteam van de gemeente Ommen via het telefoonnummer 14 0529, of e-mailadres woonteam@ommen.nl.

Lees meer over De Vlierbrink

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.