Glas, papier en textiel

Glas, papier en textiel worden gerecycled. Glas kunt u kwijt in speciale glascontainers. Papier wordt in verschillende gedeelten van de gemeente huis aan huis ingezameld. Ook kunt u het brengen naar een van de  inzamelpunten. Textiel wordt vijfmaal per jaar huis aan huis ingezameld en kunt u brengen naar verschillende inzamelpunten.

Glas
Lege flessen en ander huishoudglas zijn goed te gebruiken als grondstof voor nieuwe flessen. Voor een goede verwerking van het glas moet wit en gekleurd glas in de daarvoor bestemde glascontainers worden gedaan. De glascontainers staan in de buurt van winkelcentra en bij het Kringloopbedrijf. Haal plastic en metalen doppen van het glas en spoel het glas schoon, voordat u het in de glascontainer gooit.

Glas dat niet in de glascontainer past (bijvoorbeeld vensterglas, isolatieglas, draadglas, spiegelglas, grote flessen en glazen potten) kunt u tegen contante betaling kwijt bij het afvalbrengstation Bovenveld aan de Ommerweg 69 in Rheerzerveen. Ook kunt u het naar het Kringloopbedrijf in Ommen brengen (met uitzondering van draadglas, spiegelglas en autoruiten). Het glas moet wel schoon zijn.

Papier
Verschillende scholen, verenigingen en instellingen uit Ommen zamelen oud papier in. Op verschillende momenten kunt u het oud papier aanbieden. Maar het is ook mogelijk om uw oud papier aan te bieden bij diverse scholen, buurthuizen en (wijk)verenigingen.

U kunt het papier op de inzameldag voor 08.00 uur plaatsen op de locatie waar u normaal gesproken uw container aan de weg aanbiedt. De inzameling van oud papier en karton in de gemeente Ommen betreft alleen het oud papier en karton dat vrijkomt bij huishoudens. Bedrijfspapier/karton wordt niet meegenomen.

Textiel
Textiel zoals kleding, doeken, schoenen, lappen, dekens en lompen kunt u kwijt in de inzamelbakken in de gemeente. Ook vindt er vijfmaal per jaar een huis aan huis inzamelactie plaats voor een goed doel. U kunt uw textiel, zoals beddengoed, kleding, kleden en schoenen ook inleveren bij het Kringloopbedrijf.

Contact

Kijk voor meer informatie op ROVA.nl. Of neem telefonisch contact op via: 038 427 37 77.