Veiligheid

In de gemeente Ommen kunnen inwoners en bezoekers veilig wonen, werken en recreƫren. De brandweer- en rampenbestrijdingsorganisatie is continu paraat.

De gemeente Ommen ligt centaal in een bosrijk gebied. Hierdoor komen veel bezoekers naar Ommen. Dat geeft in positieve zin een extra druk op de leefbaarheid en veiligheid in het gebied. De gemeente Ommen werkt op lokaal, interlokaal en regionaal niveau en met ketenpartners samen aan een veilige gemeente.

Regelmatig wordt bekeken of mensen zich veilig voelen en of het ook echt veilig is in de gemeente. Opvallende zaken en ontwikkelingen rondom veiligheid geven een goed beeld van de actuele veiligheidssituatie. Daarop wordt het veiligheidsbeleid afgestemd.


Hulpverleningsdiensten

Veiligheid is geen vanzelfsprekendheid. Daarom zijn gemeenten en hulpverleningsdiensten dagelijks bezig om onveilige situaties te voorkomen en zich voor te bereiden op incidenten, rampen en crises. U kunt er over lezen in de Veiligheidswijzer.


Burgernet

Met Burgernet kunt u helpen de veiligheid van uw woonomgeving te bevorderen. Bijvoorbeeld in geval van de opsporing van een vermist persoon of verdachte. Via uw telefoon ontvangt u een verzoek om uit te kijken naar een persoon of voertuig.


NL-Alert

NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming.


Veiligheidsregio

De gemeente Ommen maakt deel uit van de Veiligheidsregio IJsselland. Binnen deze veiligheidsregio werken elf gemeenten met brandweer, GHOR, politie samen op.


Discriminatie

Krijgt u te maken met discriminatie? Bijvoorbeeld doordat u zelf wordt gediscrimineerd, of bent u getuige van discriminatie? Meld dit dan bij Artikel 1 Overijssel.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.