Gemeente, politie en brandweer actief

Medewerkers van de gemeente, politie en brandweer zijn voor, tijdens en na de jaarwisseling actief op straat. Niet alleen om de rommel op te ruimen, maar ook om eventuele overlast te voorkomen.

Voor de jaarwisseling
Afvalbakken worden verwijderd of afgesloten. Ook glasbakken, kledingbakken en bladhekken worden door de gemeente weggehaald.

Tijdens de jaarwisseling
Op oudejaarsdag en -avond zijn teams van de politie en de buitendienst van de gemeente actief in de gemeente om onveilige situaties en overlast te voorkomen. De teams werken nauw samen met de toezichthouders van THV die extra controles houden. Ook de brandweer staat paraat.

U kunt overlast ook beperken door bijvoorbeeld containers en tuinmeubels veilig weg te zetten. Ervaart u overlast of ziet u een onveilige situatie? Meld het dan!

Na de jaarwisseling
Op nieuwjaarsdag is het team buitendienst alweer vroeg actief om afval, bijvoorbeeld afkomstig van vuurwerk, op te ruimen. U kunt een handje helpen door de rommel in uw eigen straat of buurt op te ruimen.

De gemeente neemt op  nieuwjaarsdag de eventuele ontstane schade op. De meest urgente zaken worden direct hersteld. In de eerste week van het nieuwe jaar krijgen ook de minder urgente zaken aandacht. Schade die is ontstaan door vandalisme of vernieling wordt zoveel mogelijk verhaald op de daders!

Houdt u een oogje in het zeil?

Samen zorgen we voor een veilige en gezellige jaarwisseling. Ziet u een gevaarlijke situatie of iemand die iets vernielt? Meld dit dan.

  • Ziet u gevaarlijke of overlastsituaties in de openbare ruimte? Bel dan het Meldpunt van de gemeente Ommen: 14 0529. Tijdens de jaarwisseling beslist de dienstdoende piketco├Ârdinator over de inzet.
  • Bij spoed, bijvoorbeeld als u getuige of slachtoffer bent van een misdaad of ongeluk, belt u 112.
  • Heeft het geen haast, maar hebt u wel politie nodig? Bel dan 0900 8844.
  • Wilt u anoniem blijven omdat u bijvoorbeeld bang bent voor vervelend reacties? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.