Jaarwisseling in de gemeente Ommen

Bij de jaarwisseling horen ook tradities. Niet alleen oliebollen en champagne, maar ook carbidschieten en vuurwerk. Als we tijdens de jaarwisseling rekening met elkaar houden, zorgen we ervoor dat de jaarwisseling met z'n tradities voor iedereen prettig en veilig verloopt.

Begin het jaar goed. Ga samen met buren, familie en vrienden aan de slag met het opruimen van vuurwerk. Samen vegen is wel zo gezellig. Pak bezems, stoffer en blik, vuilniszakken en handschoenen en ruim vuurwerkafval op.

Maak het vuurwerkafval vochtig voor het vegen, dan kunt u het veilig opruimen. De volle zakken met afval kunt u weggooien in de restafvalcontainer. Op www.mooi-schoon.nl/nieuwjaar leest u meer over het opruimen van vuurwerkafval. Maak het samen Mooi Schoon!

Carbidschieten

Carbidschieten hoort voor veel inwoners bij oudejaarsdag. Het is een diepgewortelde traditie in onze regio. Daarom is carbidschieten rond de jaarwisseling binnen bepaalde tijden toegestaan. Wel gelden er regels, zodat de situatie veilig blijft en er geen bovenmatige overlast ontstaat voor de omgeving.

Lees meer over carbidschieten

Oudejaarsvuren

Een vuurtje op straat op oudejaarsavond? Het lijkt misschien gezellig, maar de gevolgen zijn groter dan u denkt. Daarom zijn oudejaarsvuren niet toegestaan. Dit is vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Lees meer over oudejaarsvuren

Vuurwerk

Vuurwerk hoort bij de traditie van oud en nieuw. Om de overlast van vuurwerk te beperken mag u vuurwerk alleen kopen en afsteken op vastgestelde tijden. Het vuurwerk van vuurwerkwinkels met een verkoopvergunning kunt u veilig gebruiken, omdat het voldoet aan de wettelijke eisen.

Lees meer over het kopen en afsteken van vuurwerk

Gemeente, politie en brandweer

Medewerkers van de gemeente, politie en brandweer zijn voor, tijdens en na de jaarwisseling actief op straat. Niet alleen om de rommel op te ruimen, maar ook om eventuele overlast te voorkomen.

Lees meer over de inzet van de gemeente, politie en brandweer

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.