Gewoon gezond

Gewoon Gezond is het lokale keurmerk om gezonde initiatieven kracht bij te zetten. Extra aandacht gaat daarbij uit naar kinderen, jongeren en hun ouders.

Gewoon Gezond is een aanpak waarbij iedereen in een wijk of dorp zich inzet om gezond eten en bewegen gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Buurtverenigingen, sportverenigingen, scholen, supermarkten en bedrijven kunnen zich aansluiten bij Gewoon Gezond. Zij kunnen aangeven wat zij willen doen om  een gezonde leefstijl te promoten voor jongeren en volwassenen. Want goed voorbeeld doet goed volgen.

Lees meer over Gewoon Gezond, de speerpunten en hoe u mee kunt doen via de website www.gewoongezond.info.

Gewoon Gezond Magazine

Om een gezonde leefstijl te promoten, is het eerste Gewoon Gezond Magazine gemaakt. Het Gewoon Gezond Magazine staat vol met tips en voorbeelden over hoe je fit en gezond kunt blijven, maar ook hoe u als school of vereniging op een simpele wijze hier aan kunt bijdragen. Kortom; gewoon gezond voor iedereen! U kunt het magazine hieronder downloaden.

TitelTypeGrootteDownload
Gewoon Gezond Magazine PDF4,10 MBDownload

JOGG

De gemeente Ommen is sinds oktober 2014 aangesloten bij de landelijke JOGG beweging. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht.

Het is geen nieuw project, maar een aanpak waarbij iedereen in een wijk of dorp zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Gezonde voeding, beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten , een gezond aanbod in sport- en schoolkantines en voorlichting aan ouders. Het zijn allemaal aspecten die van belang zijn voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. De aanpak sluit aan bij Vitaal Vechtdal dat ideeën, mensen en organisaties verbindt om met elkaar gezondheid en de kwaliteit van leven in de regio te behouden en verbeteren.

Samen krachten bundelen
Uitgangspunt binnen de aanpak is dat er geen nieuwe dingen bedacht worden, maar dat uitgegaan wordt van datgene dat al gedaan wordt en wat werkt. Door samen krachten te bundelen en initiatieven onder één paraplu aan te bieden, zal het effect vele malen groter zijn.

Bekijk de video bij de campagne 'Gratis bewegen, gewoon doen'. Dit is een aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht om kinderen en ouders te laten zien dat bewegen en sporten ook in alledaagse situaties heel goed kan. Kinderen bewegen onvoldoende, terwijl het eigenlijk zo gemakkelijk is.

Contact

Wil u graag meer hierover weten, of wilt u zich verbinden aan Gewoon Gezond? Neemt u dan contact op met Marcel Smid. Dit kan via telefoonnummer 0523 289 261, of door een e-mail te sturen naar marcel.smid@ommen-hardenberg.nl.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.