Havengebied West

In het westelijke deel van het Havengebied in Ommen wordt volop gebouwd. In de afgelopen periode is het grootste deel van de in totaal circa honderd woningen gebouwd. In de komende tijd wordt er voornamelijk gebouwd in het zuidelijke deel.

In het zuidelijke deel worden nog geschakelde vrijstaande woningen gebouwd en patiowoningen. Op een kavel naast het verenigingsgebouw wordt nagedacht over de bouw van een appartementengebouw.

Met deze nieuwbouw ondergaat het gebied een metamorfose van bedrijventerrein naar woonwijk.

Over het gebied
Het Havengebied in Ommen ligt tegen de rand van het centrum, tussen de Schurinkstraat, Strangeweg, Ommeresstraat en Hardenbergerweg. Het gebied bestaat uit twee delen: oost en west. Tot 2020 worden in het westelijke deel van het gebied nieuwe woningen gebouwd.

Samenwerking

De gemeente Ommen is eigenaar van de gronden in het Havengebied en heeft het toekomstig woongebied bouwrijp gemaakt. Met projectontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed uit Hardenberg is in een overeenkomst afgesproken dat zij alle kavels in het gebied afnemen.

De verkoop van de kavels en de bouw van de woningen zelf wordt verzorgd door Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg.

Woningen in Havengebied West

Koopwoningen
De bouw van de eerste woningen door Ter Steege Bouw Vastgoed uit Hardenberg is in september 2013 gestart. Inmiddels krijgt het woongebied steeds meer vorm. Er staan al diverse vrijstaande, twee-onder-een-kap- en rijenwoningen.

Er is veel belangstelling voor de woningen in het gebied. De rijenwoningen aan De Wieken zijn allemaal verkocht. De bouw is inmiddels in volle gang. Ook de laatste geschakelde vrijstaande woningen aan De Korenmolen zijn verkocht. De verwachting is dat hier de bouw binnenkort ook start.

Huurwoningen
De bouw van de vijftien huurwoningen van Woningstichting De Veste aan De Bonkelaar is inmiddels afgerond. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd en bewoond.

Openbaar gebied
Zodra een deel van het Havengebied is opgeleverd, worden straten, pleinen, trottoirs en groen aangelegd. Zo zorgt de gemeente voor een aantrekkelijke openbare ruimte.

Activiteiten in het gebied

In het westelijk Havengebied is in de zomer van 2014 een nieuw verenigingsgebouw opgeleverd. Hier hebben vogelvereniging De Tuinfluiters en muziekvereniging Soli Deo Gloria zich gevestigd.

Voor het gebouw van de duivenvereniging is in overleg met de vereniging een oplossing gevonden. In het najaar van 2018 verhuist deze vereniging naar een nieuwe locatie op het sportpark Westbroek. De werkplaats van Baalderborg Groep blijft aanwezig en wordt ingepast in het woongebied.

Luchtfoto's Haven West

TitelTypeGrootteDownload
Luchtfoto Haven West Afbeelding4,71 MBDownload
Luchtfoto Haven West 1 Afbeelding4,44 MBDownload
Luchtfoto Haven West 2 Afbeelding5,71 MBDownload
Luchtfoto Haven West 3 Afbeelding5,95 MBDownload
Luchtfoto Haven West 4 Afbeelding5,78 MBDownload
Luchtfoto Haven West 5 Afbeelding3,91 MBDownload
Luchtfoto Haven West 6 Afbeelding5,22 MBDownload
Luchtfoto Haven West 7 Afbeelding5,00 MBDownload

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.