De Vlierlanden

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum. De gemeente Ommen ontwikkelt ten oosten van Ommen de woonwijk De Vlierlanden, op de rand van het landelijk gebied.

De nieuwe woonwijk in Ommen-Oost wordt gerealiseerd in een gebied waar het buitenleven centraal staat. Het is hier gezellig in deze vrolijke, sierlijke omgeving waar een mix van jong en oud samenleeft.

Ieder plekje in deze rustige, open en duurzame wijk heeft zijn eigen mooie uitzicht. Er heerst een aangename en veilige sfeer en er is veel ruimte voor groen en natuur. Maar dit nieuwe gebied heeft ook een dorpskarakter. Waar de natuur en het boeren buiten leven behouden blijven. Door de afwisselende bouw en een diversiteit aan mensen is dit een aantrekkelijke plek om te wonen.

Deze nieuwe wijk, waarbinnen zich nieuwe buurtschappen gaan vormen, past als een puzzelstukje in de natuurlijke, groene en bosrijke omgeving van Ommen. Ruimte, groen en buiten. Een plek waar iedereen zich thuis voelt...

Meer weten over wonen in De Vlierlanden? Bezoek de website van De Vlierlanden

Meer informatie over het voorlopig ontwerp IPOR De Vlierlanden vindt u in onderstaand pdf document.

De Vlierlanden is een nieuw woningbouwproject aan de rand van Ommen. Hier komen straks rust, ruimte en duurzaamheid bij elkaar. Bekijk via YouTube een video, die een impressie geeft over de beleving van de wijk.

TitelTypeGrootteDownload
Voorlopig ontwerp IPOR De Vlierlanden PDF32 MBDownload

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.