Gebieden

De Europese Commissie maakt onderscheid in drie soorten gebieden: wit, grijs en zwart gebied. Hieronder leest u meer over deze onderverdeling.

Wit NGA (Next Generation Access netwerk) gebied is een gebied waar NGA-netwerken momenteel niet voorhanden zijn en waarschijnlijk niet in de nabije toekomst (3 jaar) door particuliere investeerders worden aangelegd en volledig operationeel worden gemaakt.

Grijs NGA gebied is een gebied waar in de komende drie jaar slechts één NGA-netwerk voorhanden is of zal worden uitgerold en geen andere exploitant plannen heeft om in de komende drie jaar een NGA-netwerk uit te rollen.

Zwart NGA gebied is het gebied waar meer dan één NGA-netwerk aanwezig is, of in de komende drie jaar meerdere NGA-netwerken worden uitgerold.

Is er de komende jaren geen NGA netwerk beschikbaar, dan gaat het in principe om 'wit' gebied, waar overheidssteun onder voorwaarden is toegestaan.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.