Breedband in buitengebieden

Het Rabobank Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) wil in de buitengebieden van Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Losser glasvezel aanleggen.

De colleges van burgemeester en wethouders van die gemeenten hebben op 16 februari 2016 besloten akkoord te gaan met de randvoorwaarden en uitgangspunten die met CIF zijn overeengekomen rondom de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van die gemeenten zijn in volle gang. De aanleg start als minstens de helft van de inwoners in het buitengebied diensten gaat afnemen via glasvezel. Omdat het gebied te groot is om in een keer aan te leggen, wordt per deelgebied de vraagbundeling en realisatie opgepakt. De vraagbundeling door CIF in Ommen en Dalfsen zal in belangrijke mate ondersteund worden door de stichting Vechtdal Breedband.

De gemeenten spelen bij de voorbereidingen een co├Ârdinerende en toetsende rol. Door gezamenlijk afspraken te maken met CIF als initiatiefnemer, wordt de uitrol van glasvezel in het buitengebied sterk vereenvoudigd.

Lees meer informatie ook via onderstaande links:

'Sluut An' op glasvezel in het buitengebied van Ommen

Vechtdal Breedband is een samenwerking tussen de stichting Vechtdal Breed uit Ommen en Stichting Breedband Buiengebied uit Dalfsen. Zij zetten zich in voor snel internet via glasvezel in het buitengebied van Ommen en Dalfsen. Vechtdal Breed is een bewonersinitiatief en is een stichting zonder winstoogmerk. Vechtdal Breedband werkt samen met CIF in de aanloop naar de vraagbundeling die later dit jaar moet volgen.

Via onderstaande links leest u meer over de achtergrond en het onderscheid in gebieden. Ook vindt u hier een lijst met veelgebruikte afkortingen. Meer informatie is ook te lezen in onderstaande nieuwsbrieven.

Nieuwsbrieven

TitelTypeGrootteDownload
Brief februari 2014 PDF159 KBDownload
Nieuwsbrief januari 2014 PDF402 KBDownload
Nieuwsbrief juni 2013 PDF188 KBDownload

Meest gestelde vragen

TitelTypeGrootteDownload
Meest gestelde vragen breedband PDF169 KBDownload
Breedband buitengebied Ommen PDF195 KBDownload

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.