Leeftijdscategorie 16-25

Hoewel het aantal verkeersslachtoffers onder deze doelgroep door verbeterde beveiligingstechnieken in auto’s, het aanleggen van rotondes en campagnes (o.a. tegen alcohol) sterk is afgenomen, wordt er voor deze doelgroep een project aangeboden.

Het project wordt echter niet lokaal geïnitieerd en/of georganiseerd. Deze rol is met name weggelegd voor het ROVON, lokale rijschoolhouders en regionale aanbieders. De doelgroep moet zich ook zelf aanmelden. Voor de uitvoering van dit project is geen uitvoeringsbudget geraamd. Het project voor deze leeftijdscategorie wordt hieronder kort toegelicht.

Leerstraf 49cc

Jonge brom- en snorfietsers die een stevige verkeersovertreding begaan, gevaarlijk gedrag vertonen of overlast veroorzaken, krijgen in Overijssel de mogelijkheid om in plaats van strafvervolging en boete te kiezen voor deelname aan Leerstraf 49cc.

Dit is een intensief programma met praktijklessen en groepsdiscussies waarbij bewustwording centraal staat. De leerstraf ging in 2008 van start en uit onderzoek blijkt, dat het een effectieve en efficiënte aanpak is van de verkeersonveiligheid onder jongeren. Het ROVON  werkt onder andere samen met het Openbaar Ministerie en de Politie. Deze trainingen worden door ROVON voor heel West Overijssel ingekocht en via HALT uitgevoerd.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.