Recreatie voor mensen met een handicap

Ommen is een veelzijdige en unieke gemeente. De meeste bezienswaardigheden en locaties in Ommen zijn ook toegankelijk voor mensen met een handicap.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden, maar neem vooral contact op met een accommodatie om te vragen naar de mogelijkheden voor een bezoek. Bij de Lemelerberg zijn alle voorzieningen aanwezig, zoals een speciaal rolpad.

Het Rolpad
Het Rolpad in Lemele is een uniek rolstoel- en wandelpad door de gevarieerde natuur rondom Lemele, aan de voet van de Lemelerberg. Het pad is 4,3 kilometer lang.

U kunt op veilige en ontspannen wijze kennis maken met de landschappelijke en culturele waarde van de natuur en het boerenleven. U vindt het Rolpad langs de N347 (de weg van Ommen naar Hellendoorn).

Imminkhoeve
De Imminkhoeve is een vijfsterren vakantiecentrum voor senioren en mensen met een beperking. De accommodaties van De Imminkhoeve bieden plaats aan 8 tot 65 personen en zijn volledig aangepast. Genieten van natuur en ruimte kan in een van de 5 accommodaties in Lemele.

Groot Laer
Een vakantie met de stad op loopafstand kan in de accommodatie Groot Laer in Ommen, gelegen aan landgoed 't Laer. Groot Laer is opgesplitst in twee kleinere accommodaties (Laerbos en Laerhuis).

De accommodatie in Ommen ligt tegenover het NS Station en is zodoende goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het centrum ligt op 10 minuten loopafstand. In de winter is de accommodatie in Ommen een winterpension.

Bezoekers kunnen gebruik maken van diverse voorzieningen, zoals rolstoelbusjes voor korte uitstapjes, rolstoelfietsen of duofiets, jeu de boulesbaan en wandeltuin.

Voor degenen die meer van de omgeving van Ommen willen zien zijn er speciale scootmobielroutes.