De Vlierbrink - Inspraak

De Vlierbrink is een deelgebied van woonwijk De Vlierlanden en zal als eerste fase worden uitgegeven. De Vlierlanden, gelegen ten oosten van de kern Ommen, is in de huidige welstandsnota aangemerkt als 'Ontginningslandschap'. De daarbij gegeven welstandscriteria zijn onvoldoende om sturing te geven aan het realiseren van een duurzame en aansprekende woonwijk.

Daarom is voor De Vlierbrink een beeldkwaliteitplan opgesteld dat als een gebiedsgericht welstandskader fungeert bij aanvragen voor een omgevingsvergunning in deze buurt. Het beeldkwaliteitplan bouwt voort op het Masterplan De Vlierlanden, zodat de kwaliteitsambities voor De Vlierlanden, die samen met de omgeving en betrokken partijen zijn vormgegeven, ook zoveel mogelijk hierin zijn verankerd.

Ter inzage
Vanaf donderdag 1 oktober 2015 ligt het ontwerp van het 'Beeldkwaliteitplan De Vlierbrink' gedurende 6 weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is woensdag 11 november 2015.

Het plan wordt op de volgende wijze ter inzage gelegd en raadpleegbaar gemaakt:

  • Digitaal via onderstaande documenten.
  • Op papier bij de Publieksdienst in het gemeentehuis in Ommen.

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Beeldkwaliteitplan PDF5,05 MBDownload

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.