Partnergemeente Recke

Sinds september 1989 is de Duitse gemeente Recke partnergemeente van Ommen om zo samen een bijdrage te leveren aan een verenigd Europa.

De EUREGIO (noordoost Overijssel, Twente, Achterhoek, zuidoost Drenthe, Munsterland, Bentheim en zuidelijk Emsland) pakte dit streven op kleinere schaal op. De EUREGIO wil de nadelige werking van de landsgrens verminderen met respect voor de verschillen in cultuur en mentaliteit.

De hoofdtaken van de EUREGIO zijn dan ook het stimuleren van ontwikkeling en samenwerking op sociaal-culturele en sociaaleconomische gebied. In 1989 verklaarden Ommen en Recke hier hun best voor te gaan doen. Beide gemeentes tekenden hiervoor een intentieverklaring.

Partnerdag
Sindsdien is er veel contact tussen verenigingen en bestuurders uit de verschillende gemeenten. Elke twee jaar organiseert een van de gemeenten een 'partnerdag' een dagvullend programma met veel muziek, zang, en sport. Een aantal verenigingen organiseert bovendien zelf activiteiten buiten de officiële programma's om.

Over Recke
Ooit was Recke (11.500 inwoners) de thuishaven van de Westfaalse Tödden (rondtrekkende kooplieden). Recke is mooi gelegen: tussen het Teutoburgerwoud en het Münsterlandse Parklandschap in een heuvelachtige vlakte waar het Mittellandkanaal doorheen loopt.

Bezienswaardigheden zijn het natuurreservaat Recker Moor en Heiliges Meer, oudheidkamer Alte Ruthemühle en zwavelbad van Steinbeck. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Recke.

Werkgroep Ommen-Recke
Voor organisatorische zaken en het onderhouden van contacten is de werkgroep Ommen-Recke opgericht. Deze bestaat uit vertegenwoordigers uit het Ommer verenigingsleven. De gemeente Ommen ondersteunt de werkgroep.

Als u met uw vereniging wilt deelnemen aan de partnerdag, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0529.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.