(Sport)verenigingen en stichtingen

Via deze pagina kunt u informatie vinden voor (sport)verenigingen en stichtingen.

Buitensporten onder begeleiding

Vanaf 29 april 2020 zijn buitensportactiviteiten weer mogelijk voor jeugd tot en met 18 jaar. Er gelden wel voorwaarden:

  • Kinderen t/m 12 jaar kunnen vanaf 29 april in georganiseerd verband en onder begeleiding samen buiten sporten. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen vanaf 29 april in georganiseerd verband en onder begeleiding samen buiten sporten op 1,5 meter afstand. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Gemeenten maken hierover afspraken met sportaanbieders en buurtsportcoaches.

Op de website van de Rijksoverheid staat hierover een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Bekijk ook de noodverordening van Veiligheidsregio IJsselland voor meer informatie.

Buitensportactiviteiten

Wilt u als sportaanbieder buitensportactiviteiten organiseren dan vragen wij u dit met ons af te stemmen. Zo houden we zicht op wat er op welke locaties gebeurt. Goed om te weten in het kader van handhaving, maar ook om af te kunnen stemmen wanneer op hetzelfde moment een sportaanbieder op dezelfde locatie een activiteit wil organiseren. U bent er als organisator zelf primair verantwoordelijk voor dat de richtlijnen worden gevolgd.

Meer informatie hierover vindt u in deze brief.

Posters en signing sportprotocol Een goede communicatie naar uw leden, ouders en andere betrokkenen is belangrijk. Speciaal daarvoor heeft NOC*NSF gratis communicatiemateriaal ontwikkeld, zoals posters, flyers en signing. Ze helpen u om uw vereniging en sportbedrijf 'coronaproof' te maken. U kunt de materialen voor uw club/sportlocatie hier downloaden.

Meer informatie over sport