Wat zijn de regels rondom het gebruik van mondkapjes?

Vanaf 1 juni zien we om ons heen steeds meer mensen die een mondkapje dragen. Maar wat zijn nu precies de regels? Wanneer moet ik een mondkapje dragen en waar moet deze aan voldoen?

Meer informatie...


Brandveilig gebruik gebouwen in ‘1,5 meter-samenleving’

De komende periode gaan veel organisaties, bedrijven en instellingen nadenken over de manier waarop ze invulling gaan geven aan de 1,5 meter-samenleving. Dit kan betekenen dat de manier waarop mensen samenkomen en het gebruik van ruimten anders wordt dan 'normaal'.

Meer informatie...


Coronanieuws van de Saxenburgh Groep

Op www.saxenburgh.nl staat actuele informatie over afspraken, operaties, bezoek, bloedprikken en ander nieuws wat tijdens de coronacrisis van kracht is in deze zorgorganisatie.

Meer informatie...


Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio in IJsselland is op 27 maart bijeengekomen om de noodverordening die door de Rijksoverheid is aangekondigd vast te stellen voor de regio IJsselland. Deze nieuwe noodverordening is vanmiddag ondertekend door voorzitter Peter Snijders. Met het vaststellen van de nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

Meer informatie...


Dienstverlening ROVA

Het Klantcontactcentrum van ROVA is extra druk in verband met de vragen over de dienstverlening in samenhang met het coronavirus. Alle dienstverlening van ROVA blijft doorgaan. Uw afval wordt volgens de normale dienstregeling opgehaald. Ook blijven de milieubrengstations open.

ROVA heeft een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden op haar site gepubliceerd. 


Keolis rijdt per 18 maart een aangepaste dienstregeling vanwege coronavirus

Met ingang van woensdag 18 maart gaat Keolis een aangepaste dienstregeling rijden in verband met de toenemende maatregelen rondom het coronavirus. De aanpassingen in de dienstregelingen zijn te vergelijken met weekend- en/of vakantiedienstregelingen. Dat betekent dat de bussen en treinen wel blijven rijden, maar in mindere mate. De aangepaste dienstregeling verschilt per reisgebied en is ten minste geldig tot 4 april 2020. Op de website van Keolis kunt u de actuele dienstregeling lezen.