Update 16 maart - Aanvullende maatregelen kabinet

Gisterenavond (15 maart) heeft het kabinet aanvullende maatregelen bekend gemaakt bij de beheersing van het coronavirus. De aanvullende regels zijn hier te lezen. De gemeente Ommen heeft hierdoor een aantal besluiten moeten nemen. Deze besluiten gaan in op dinsdag 17 maart 2020 en zullen tenminste duren tot en met 6 april 2020.

Bezoek de gemeente alleen op afspraak

De gemeente Ommen staat zeker nu klaar voor onze inwoners! Wel zijn een aantal maatregelen rondom het contact met inwoners genomen. Overleg met de gemeente vindt vanaf nu uitsluitend telefonisch plaats. Als door urgentie fysiek contact met een medewerker van de gemeente Ommen (dit geldt ook voor de medewerkers van Samendoen in de Carrousel) noodzakelijk is, dan wordt in overleg hiervoor telefonisch een afspraak gemaakt. Het gemeentehuis is verder gesloten voor bezoekers.

Het is op dit moment niet meer mogelijk om online een afspraak te maken met de gemeente. Bij dringende gevallen kunnen inwoners voor een afspraak bellen met de gemeente via 14 0529. Voor afspraken die al zijn ingepland, zoeken we waar mogelijk een nieuwe datum. Hebben inwoners online een afspraak gemaakt met de gemeente? Dan neemt de gemeente hierover contact met hen op.

Telefonische bereikbaarheid

De gemeente Ommen blijft telefonisch bereikbaar. Wel kan het iets langer duren voordat inwoners een medewerker aan de telefoon krijgen. Inwoners kunnen ons bellen op ons algemene nummer 14 0529.

De Carrousel

Multifunctioneel Centrum de Carrousel is, net als het gemeentehuis, niet meer openbaar toegankelijk voor publiek. Het zwembad, het theater en de sporthallen zijn gesloten. Overige instanties die zitting hebben in de Carrousel is gevraagd om dezelfde werkwijze als de gemeente te hanteren voor haar afspraken. Dit betekent alleen telefonisch contact, mits door urgentie, fysiek contact nodig is. De bibliotheek heeft inmiddels via haar website ook laten weten tot en met 6 april aanstaande gesloten te zijn. De voedselbank, die ook zitting heeft in de Carrousel, zal haar uitgifte zoals gewoonlijk voortzetten.

Open brief voor inwoners

Gezien de bijzonder situatie heeft burgemeester Hans Vroomen een open brief geschreven aan de inwoners van Ommen. In deze brief roept hij op om de genomen maatregelen strikt te volgen. De brief kunt u hier lezen.