Doe mee en win!

Aan alle kinderen van Ommen,

Wat is het een vreemde periode. Je gaat even niet naar school, lekker sporten met je vrienden en vriendinnen kan niet en met meerdere mensen tegelijk bij elkaar zijn mag ook niet. Misschien heb je zelfs je verjaardag wel met niemand kunnen vieren. Vanuit huis krijg je schoolopdrachten en de meester of juf zie je alleen nog via het scherm van je computer of tablet.

Er zijn veel mensen ziek

En dit allemaal door dat stomme coronavirus. Er zijn een heleboel mensen over de hele wereld die ziek worden van dit virus. Meestal is het een soort van verkoudheid die weer over gaat. Maar soms is het erger. Je krijgt dan koorts of je hoest heel erg. Sommige mensen moeten er zelfs voor naar het ziekenhuis. Het is belangrijk dat ze in het ziekenhuis genoeg bedden hebben voor alle zieke mensen. Daarom proberen we er allemaal voor te zorgen dat het virus gauw weer weg gaat. En iedereen in Nederland helpt hier aan mee. Daarom gaan je ouders of verzorgers nu even niet naar hun werk, waar ze veel andere mensen zien. En daarom ga jij even niet naar school of naar je sport.

Wat kun jij doen?

  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Raak andere kinderen niet aan.
  • Houd minimaal 1,5 afstand van andere mensen.
  • Speel daarom ook geen spelletjes waarbij je elkaar aanraakt.
  • Woon jij thuis met een broer of zus? En zijn zij niet ziek? Dan kun je gewoon met ze spelen.
  • Met vriendjes en vriendinnetjes kun je beter spelletjes doen via de telefoon of computer.

Met het mooie weer van de afgelopen dagen is dat thuis zitten best lastig. Toch weten de meeste mensen in Nederland gelukkig dat het heel belangrijk is om je aan de regels te houden. Want alleen dan kunnen we het coronavirus verslaan!

Hoe ziet samen zijn er uit voor jou?

De gemeente Ommen vind het erg knap dat jij je zo goed aan de regels houdt! Daarom hebben we iets leuks bedacht. Laat ons zien wat 'Samen zijn' voor jou betekent. Want, nu we niet echt samen kunnen zijn, is het ontzettend belangrijk dat we aan elkaar denken. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een tekening, een vlog of door iets moois te knutselen. Heb je een ander leuk idee? Dat mag natuurlijk ook!

Stuur jouw idee (of een foto van jouw idee) op naar de gemeente Ommen. Uit alle inzendingen kiezen wij tien winnaars die een Ommer Cadeaubon winnen ter waarde van €20,-. Met dit geld kun jij iets leuks kopen in het centrum van Ommen.

Opsturen kan naar: communicatieommen@ommen.nl of via post naar: Gemeente Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen. Als je iets leuks opstuurt, wil je dan even je naam, je leeftijd en contactgegevens vermelden? Benoem ook dat je meedoet aan de wedstrijd 'Samen zij is voor mij...'. En vergeet niet om je ouders om toestemming te vragen.

Ik ben heel benieuwd naar wat jullie gaan maken en zie de creatieve ideeën graag verschijnen. Veel succes met het maken!

Hartelijke groeten,

Hans Vroomen

Burgemeester van Ommen