Het laatste nieuws

Burgemeester Vroomen roept op: laat je testen!

Burgemeester Vroomen roept op: laat je testen!

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Ommen is in de afgelopen tijd hoog. Om het virus te bestrijden is het belangrijk dat je je aan de maatregelen houdt én dat je je op tijd laat testen. “Het virus is nog steeds onder ons,” zegt burgemeester Hans Vroomen. “Wij zijn klaar met het virus, maar het virus niet met ons!”.

Meer informatie

De ‘coronawet’ gaat in: dit verandert er voor u

Op 1 december is de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 (TWM), de ‘coronawet’, in werking getreden voor de komende drie maanden. De maatregelen zoals we die nu kennen blijven van kracht, maar met een aantal wijzigingen. 

Meer informatie

Update 19 November - Nieuwe Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland

Op 18 november 2020 is de nieuwste Noodverordening van de Veiligheidsregio IJsselland vastgesteld.

Bekijk hier de noodverordening.

Meer informatie

Wie en hoeveel mensen in doorstroomlocaties

De landelijke maatregelen geven regio’s de ruimte om te bepalen hoeveel bezoekers er op doorstroomlocaties aanwezig mogen zijn. Doorstroomlocaties zijn locaties waar mensen voornamelijk lopend iets beleven zoals bij musea, bibliotheken, monumenten en pretparken etc. 

Meer informatie

Update 29 september - Nieuwe Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland

Het coronavirus is aan een nieuwe opmars begonnen. Omdat de maatregelen rondom het coronavirus weer aangescherpt zijn, heeft de Veiligheidsregio IJsselland op 29 september 2020 een nieuwe Noodverordening vastgesteld.

Meer informatie

Update 18 mei - Heropening zwembad de Carrousel

Vanaf vandaag (18 mei) start de Carrousel met de openstelling voor het zwemen van banen. In deze eerste fase geldt een beperkt aanbod van 1 zwemmer per baan, per 30 minuten (reserveren verplicht). Gedurende de komende weken gaat de Carrousel het aanbod uitbreiden waar de veiligheid dit toestaat.

Meer informatie

Update 11 mei - Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland (11 mei 2020)

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt een noodverordening. Op 11 mei heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland een aanvullende noodverordening ondertekend. Deze noodverordening is hier te downloaden.

Meer informatie

Update 1 mei - “Samen vullen we de anderhalvemetersamenleving in”

Mét de samenleving uitzoeken hoe we de anderhalvemetersamenleving op een veilige manier vorm kunnen geven: dat is het speerpunt van de burgemeesters in het Regionale Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland.

Meer informatie

Update 15 april - Samen zijn is voor mij...

Voor alle kinderen in Ommen heeft de gemeente een leuke wedstrijd. Laat ons zien hoe 'samen zijn' er voor jou uit ziet. En wie weet win jij een Ommer Cadeaubon ter waarde van €20,-. Met dit geld kun jij iets leuks kopen in het centrum van Ommen.

Meer informatie

Update 27 maart - Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio IJsselland

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio in IJsselland is op 27 maart bijeengekomen om de noodverordening die door de Rijksoverheid is aangekondigd vast te stellen voor de regio IJsselland. Deze nieuwe noodverordening is vanmiddag ondertekend door voorzitter Peter Snijders. Met het vaststellen van de nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

Meer informatie

UPDATE 25 MAART - PAASVUREN IN DE GEMEENTE OMMEN

Een mooie traditie die dit jaar helaas niet door kan gaan. Door de landelijke maatregelen is het niet meer toegestaan om paasvuren te ontsteken.

Meer informatie

UPDATE 21 MAART - Cijfers corona in de regio IJsselland via IJssellandscan

Sinds zaterdag 21 maart plaatse de regio IJsselland geen dagelijkse updates meer op haar website met cijfers over het aantal positief geteste personen in de regio. GGD IJsselland geeft informatie van het aantal positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden personen via de IJssellandscan.

Meer informatie

UPDATE 20 MAART - BEHEERSING CORONACRISIS IN DE GEMEENTE OMMEN

De landelijke maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus hebben verregaande maatschappelijke en economische gevolgen. Ook in de Ommen zijn de effecten merkbaar. Om die reden heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen prioriteiten gesteld waarop de gemeente zich in deze coronacrisis vol zal richten.

Meer informatie

UPDATE 18 MAART - UITSTEL BETALING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN VOOR ONDERNEMERS

De landelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben verregaande consequenties voor ondernemers. Veel ondernemers kunnen door de maatregelen in financiële problemen komen. In aanvulling op het landelijke maatregelenpakket, schort de gemeente Ommen de betalingstermijn voor gemeentelijke belastingen voor ondernemers op tot 31 augustus 2020.Uitstel betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers.

Meer informatie

UPDATE 17 MAART - VASTSTELLEN NOORDVERORDENING

De voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, Peter Snijders, heeft dinsdag 17 maart een noodverordening vastgesteld. Deze noodverordening maakt het mogelijk om binnen de gehele veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te kunnen handhaven.

Meer informatie

UPDATE 16 MAART - AANVULLENDE MAATREGELEN KABINET

Gisterenavond (15 maart) heeft het kabinet aanvullende maatregelen bekend gemaakt bij de beheersing van het coronavirus. De aanvullende regels zijn hier te lezen. De gemeente Ommen heeft hierdoor een aantal besluiten moeten nemen. Deze besluiten gaan in op dinsdag 17 maart 2020 en zullen tenminste duren tot en met 6 april 2020.

Meer informatie

UPDATE 15 MAART - AANVULLENDE MAATREGELEN KABINET

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

Meer informatie

UPDATE 14 MAART - EERSTE CORONABESMETTING GEMEENTE OMMEN

Vrijdag 13 maart 2020 is bekend geworden dat een inwoner van de gemeente Ommen positief getest is op het coronavirus. De inwoner bevindt zich op dit moment in isolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

Meer informatie

UPDATE 13 MAART - LANDELIJKE MAATREGELEN TEGEN VERSPREIDING CORONAVIRUS

Afgelopen donderdag (12 maart 2020), zijn er landelijk, nieuwe aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het cornonavirus getroffen.

Meer informatie