Participatiebijeenkomsten over effecten coronacrisis in Ommen

De raad heeft in een bijzonder participatieproces een analyse gemaakt van de effecten die de coronacrisis heeft op de samenleving van Ommen. Ook de betekenis hiervan op rol en positie van de raad is hierbij belangrijk. De basis van deze analyse is gelegd in 2 bijeenkomsten, ook wel scenarioverkenningen genoemd.

Deze werden onder gespreksleiding van Irene Nijhof gehouden op de dinsdagen 9 en 16 juni in Zalencentrum De Kern. In die bijeenkomsten waren vijftien raadsleden aanwezig met ieder 2 gasten, inwoners van Ommen. Het waren allemaal actieve en betrokken mensen die een “stroom” aan beelden, opvattingen, ideeën en voorstellen inbrachten. Het leverde een rijke opbrengst op die verwerkt is in een rapportage, zie bijlage. De raad blikt in de vergadering van 2 juli in het Vechtdalcollege terug op de afgelopen coronaperiode, maar kijkt ook vooruit naar de gevolgen van deze crisis voor de samenleving en gemeentebestuur van Ommen in de (nabije) toekomst. 

Vechtdalleeft TV heeft van de 2 bijeenkomsten over gevolgen coronacrisis een reportage gemaakt. Deze is te zien op Vechtdalleeft.nl, maar ook via bijgevoegde link. 

Gemeente Ommen in gesprek over Corona met Ommenaren

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Uitwerking Scenariosessie Corona gemeenteraad Ommen PDF3,96 MBDownload