Openbare raadsbijeenkomst coalitieonderhandelingen op 7 mei

donderdag 03 mei 2018 16:32

De (in)formateur Judith Compagner brengt maandagavond 7 mei 2018 een tussentijds verslag uit van de coalitievorming in de gemeente Ommen. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsbijeenkomst over de coalitieonderhandelingen. Deze bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis van Ommen start 7 mei om 20.00 uur.

Tijdens deze raadsbijeenkomst gaat verder Hans Peter Benschop, directeur Trendbureau Overijssel, met de raad in gesprek over de belangrijke uitdagingen en ontwikkelingen waar de  plattelandsgemeente Ommen mee te maken krijgt in de (nabije) toekomst.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

1. Opening door burgemeester Hans Vroomen en vaststelling agenda.

2. Presentatie analyse, uitdagingen en trends voor de gemeente Ommen; door Hans Peter Benschop, directeur Trendbureau Overijssel.
Hans Peter Benschop gaat met de raad in gesprek over de belangrijke uitdagingen en ontwikkelingen waar de plattelandsgemeente Ommen mee te maken krijgt in de (nabije) toekomst. De analyse en presentatie van Benschop ondersteunt de raad in de prioritering van thema’s voor een Ommer Akkoord.

3. Presentatie Studio Vers Bestuur Overijssel door Ferenc van Damme met betrekking tot procesondersteuning proces Ommer Akkoord.
Ferenc van Damme vertelt over de werkwijze van Studio Vers Bestuur Overijssel met de focus op ondersteuning van het participatieproces, dat nodig is om tot een zo breed mogelijk draagvlak te komen voor een 'Ommer Akkoord'.

4. Tussentijds verslag (in)formateur Judith Compagner coalitievorming gemeente Ommen.
De (in)formateur heeft de afgelopen weken met de partijen van de beoogde coalitie gesproken. Tijdens deze vergadering zal zij een korte weergave doen van de laatste ontwikkelingen.

5. Afspraken vervolgproces coalitie-onderhandelingen.
Annelies Bakelaar zal een toelichting geven op het vervolgproces van de coalitie onderhandelingen, het Bestuursakkoord en het Ommer Akkoord

6. Rondvraag.

7. Sluiting.

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.