Nieuw ontwerp voor publieksbalie Ommen

donderdag 05 april 2018 15:03

Meer 'reuring' en transparantie staan centraal in de nieuwe visie voor hal in het gemeentehuis Ommen. Werken en ontmoeten worden meer gecombineerd in de nieuwe ontwerpen voor de ruimtes op de begane grond en de eerste verdieping.

De huidige publieksruimte voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. De gemeenteraad van Ommen heeft daarom gevraagd om een nieuwe visie te ontwerpen voor publieksbalie en de ruimte op de eerste verdieping. Wanneer de ontwerpen uitgevoerd worden is niet bekend.

Steeds meer mensen doen aanvragen voor gemeentelijke diensten zoals onder andere adreswijziging en aangiftes digitaal. Voor aanvragen waar meer tijd voor nodig is, is de huidige balie minder geschikt, terwijl wel dergelijke afspraken worden gemaakt.

Nieuwe visie
De gemeente Ommen heeft Royal HaskoningDHV daarom gevraagd om een nieuwe visie voor het publieksgebied in het gemeentehuis te maken. Uitgangspunten zijn dat het gebied een uitnodigende, eigentijdse en gastvrije uitstraling krijgt.

Ook meer 'reuring' in de ruimtes is een uitgangspunt. Dat kan worden bereikt door werkplekken te creƫren. De balies worden in de visie meer naar voren geplaatst in de entreeruimte. De hal wordt een ruimte voor multifunctioneel gebruik. Hier komt een restaurantgelegenheid en wordt een wacht-, werk- en ontmoetingszone.

Wanneer de visie wordt uitgevoerd, is nog niet bekend. In de kaderbrief waarin plannen voor de komende jaren staan, wordt de wens genoemd om de publieksruimte opnieuw in te richten.

Ommer Nieuws

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in het Ommer Nieuws. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Weblogs

De burgemeester blogt over zijn afgelopen week in de 'Week van de Burgemeester'. Ook de wethouders houden een weblog bij. Lees de weblogs.

Nieuwsbrief

Wilt u ook het nieuws, de mededelingen en de laatste ontwikkelingen van de gemeente Ommen per e-mail ontvangen? Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief.